Tips voor een goede behandeling van beschadigde en rottende tanden

Tips voor een goede behandeling van beschadigde en rottende tanden

Er zijn veel ongelukkige mensen in de wereld van vandaag die lijden met gebroken of beschadigde tanden die zeker van invloed zullen zijn op hoe ze omgaan met de wereld. Maar er is hulp beschikbaar bij een tandarts die de meeste mondproblemen kan verhelpen. Als het probleem wat complexer is, kan een praktijk voor cosmetische tandheelkunde in de meeste gevallen uitkomst bieden.

 

Het is verbazingwekkend hoeveel problemen een tand kan hebben die uiteindelijk een zeer dure tandheelkundige ingreep vereisen om te worden verholpen. Ook al is de ingreep in de meeste gevallen niet levensbedreigend, toch kan het zeer duur zijn om ze te laten uitvoeren en kan het een heleboel stop zetten in een anders zo opwindend leven.

 

Het is niet ongebruikelijk dat iemand opgroeit met een spleetje in het gebit of een scheef gebit waar eten en andere dingen gewoon niet goed in lijken te passen. Voor kinderen is dit waarschijnlijk het geval, maar voor volwassenen kunnen de problemen met eten en spreken als gevolg van scheve of ontbrekende tanden op zijn zachtst gezegd gênant zijn.

 

De aandoening kan leiden tot tandvleesproblemen die ook van invloed kunnen zijn op zaken als spreken en kauwen, dus het is helemaal geen aantrekkelijk vooruitzicht. En het is niet altijd gemakkelijk om een tandarts te vinden die kan rechtzetten wat de natuur je heeft gegeven.

 

TANDARTS ZOETERMEER

 

Veel mensen met scheve tanden groeien op met het gevoel dat ze op school worden geplaagd en dat ze niet serieus worden genomen. Dan worden ze ouder en vragen ze zich af of dat echt door hun tanden komt, of dat ze gewoon het geluk hebben dat hun tanden scheef groeien.

 

Het probleem is dat het moeilijk te zeggen is of het aan uw gebit ligt of niet. Is het mogelijk voor u om een paar gewoontes te ontwikkelen, waardoor u zich beter zou voelen over uzelf?

 

Natuurlijk wel, en een van die dingen is minder praten. Is het een soort van mond magie dat je kunt doen?

 

Nou, zo ongeveer. Maar de echte magie is een nieuwe en verbeterde mond vorm die u kunt bereiken door cosmetische tandheelkunde.

 

Cosmetische tandheelkunde heeft betrekking op alle dingen die uw glimlach beter maken, en een van de belangrijkste dingen die het voor u kan doen is uw tanden rechtzetten zodat ze gelijkmatiger en symmetrischer zijn. Dat lijkt misschien een voor de hand liggende uitspraak, maar het is verrassend hoeveel mensen zich niet realiseren hoeveel verschil rechte tanden kunnen maken in hun uiterlijk.

 

Als u niet met een perfect gebit bent geboren, hoeft u zich geen zorgen te maken: de meesten van ons kunnen dat wel krijgen. Degenen die dat willen hebben veel geluk, want zij kunnen kiezen uit een breed scala aan opties als het gaat om cosmetische tandheelkunde.

 

Maar er is een vrij groot nadeel aan deze optie – de kosten. Alleen al het noemen van cosmetische tandheelkunde kan uw portemonnee ineenkrimpen, maar er is momenteel een reconstructie van de mond die kost zo veel als 2, 000 dollar.

 

Zelfs als u een strikt budget hebt, wilt u waarschijnlijk andere behandelingen overwegen, zoals slaapapneu chirurgie of tandheelkundige implantaten voor ondersteuning bij het kauwen. Van slaapapneu chirurgie wordt gezegd dat het de kans op tandbederf en de gevolgen daarvan voor uw ongeboren baby verkleint, en daarom wordt het sterk aanbevolen dat u hiervoor naar de tandarts gaat.

 

Er zijn een paar goede redenen om een apneu-operatie te overwegen. Een apneu-operatie corrigeert een onderliggend probleem, wat op zijn beurt de tegenstrijdige symptomen die er het gevolg van kunnen zijn, zal verlichten.

 

Het missen van de bovenste laag van de tand – waar het glazuur net is weggehaald – is een uitnodiging voor allerlei problemen. Als u ouder wordt, zullen de tanden die direct boven de tandvlees grens groeien waarschijnlijk veel brozer zijn en meer te lijden hebben van het zuur dan de tanden die onder aan de tandvlees grens komen.

 

Het is aangetoond dat apneu-operaties dit probleem kunnen corrigeren en dat ze de neiging tot tandvleesontsteking en tandbederf verminderen. Een ander positief neveneffect is dat deze operatie de gevoeligheid voor beroertes en hartziekten drastisch vermindert.

 

Bij de operatie worden in het bovenkaakbeen en het onderkaakbeen implantaten aangebracht met schroeven van U-vormig roestvrij staal. De apparaatjes zitten comfortabel tussen de kaakbeenderen en het tandvlees en zijn vrijwel niet waarneembaar.

 

De U-vormige schroeven worden voorzichtig in het kaakbeen geklemd om problemen met zwelling en bloeding te voorkomen. Nadat de hulpmiddelen zijn geplaatst, wacht de chirurg tot het tandvlees is genezen en het tandvlees de richels onder het tandoppervlak is binnengedrongen. De chirurg plaatst dan een metalen abutment op het geïmplanteerde implantaat. Het implantaat ziet er nu net zo natuurlijk uit als de wenkbrauw en de brug.

 

n het beoogde doel is elk apparaat ontworpen om te functioneren zoals een gezonde natuurlijke tand dat zou doen, met inbegrip van het vermogen om te kauwen en te voelen wat u eet en drinkt.