Wat is een multiplank vloer

Een multiplank vloer is een samengestelde, houten vloer die bestaat uit een toplaag van massief hout met een onderlaag van berkenmultiplex. Samen vormen ze een zeer stabiele vloer, een vloer die niet ‘werkt’. De vloer heeft wel de uitstraling van en vloer van massief hout zonder echter het bekende krimpen en uitzetten.

Bredere kamers

De multiplank doet het vooral goed in bredere kamers en houten vloeren die beschikken over vloerverwarming en vloerverkoeling. Met deze vloer heb je wel de uitstraling van een massieve vloer, maar voorkom je de nadelen. Nog iets; de dikste uitvoering van deze vloer is 5 millimeter en een vloer met deze dikte heeft een levensduur die langer is dan die van een vloer van massief hout. Heb je een vloer die 3 millimeter dik is, dan kun je die vloer twee keer te schuren en geniet je er al snel twintig jaar van, bij een vloer van 4 millimeter geniet je er al snel dertig jaar van.

Zet amper uit

Een multiplank vloer krimpt amper en zet ook al vrijwel niet uit. De vloer gedijt perfect op vloerverwarming en is direct te verlijmen op de afwerkvloer en de vloer heeft een identieke uitstraling als een massieve plankenvloer. De multiplank vloer is een relatief nieuwe vloer. Vanwege de uitstraling heeft het echter snel een plek in de markt weten te bemachtigen. Die populariteit is gelegen in het feit dat je met deze vloer de uitstraling van een massief houten vloer hebt, maar niet de als hinderlijk ervaren werking van een vloer van hout. Ook een voordeel is dat je deze vloer erg gemakkelijk zelf kunt leggen, hetgeen weer heel behoorlijk scheelt in de uiteindelijke kosten.

Geschuurd en gerookt

De multiplank vloer is er ondertussen in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo onderscheiden we tegenwoordig de geschuurde multiplank vloer net als de geschuurde en gerookte versie. Je hebt ook een vloer die geschaafd is, en een geschaafde en gerookte uitvoering zoals ook de geschaafde en verouderde vloer erg populair is. Wil je helemaal een bijzondere vloer, kies dan voor een geschaafde, verouderde en gerookte multiplank vloer. De vloer is er ook in licht generfde vorm en in generfde vorm die gerookt is; een schitterende en unieke vloer.

De vloer is ook verkrijgbaar in geschaafde uitvoering met handgemaakte velling en in dezelfde uitvoering maar dan ook nog eens gerookt. De vloer is ook geborsteld beschikbaar, is er in verschillende exotische houtsoorten en in onbehandelde versie verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.